Op 25 en 26 juni 2016 organiseert TACO Terwolde een internationaal autocrossweekend onder het reglement van de KNAF. Op zaterdag rijden alle klassen drie manches, gevolgd door drie Cuplaufen (naar Duits voorbeeld). Zaterdagavond wordt de traditionele avondcross verreden. Op zondagochtend wordt gestart met drie manches, waarna de finales volgen. De afsluiter van het weekend is de grote Superfinale, met een prijzenpot van € 2250.

Dit betekent dat TACO Terwolde dit jaar geen Europokal zal organiseren. Bij het organiseren van een groot autosportevenement staat veiligheid voorop. Om deze reden wil TACO Terwolde uitsluitend onder de vlag van de KNAF een wedstrijd organiseren. Omdat dit bij de Europokal niet langer mogelijk is, heeft de vereniging unaniem besloten in 2016 een nieuw evenement in het leven te roepen.

25 & 26 juni 2016
Er wordt gereden onder het veiligheidsreglement van de KNAF, in klassen vergelijkbaar met de Europokal (lees hier het Reglement 2016). Dit houdt in rijders zich kunnen inschrijven voor de onderstaande klassen. Voorinschrijving is mogelijk vanaf 15 april tot 1 juni op de website van TACO Terwolde (www.taco-terwolde.nl).

  • EP klasse 1 Toerwagenklasse tot 1600cc (2wd)
  • EP klasse 2 Toerwagenklasse tot 2200cc (2wd)
  • EP klasse 3 Toerwagenklasse boven 2200cc (4wd toegestaan), aangevuld met NK Toerwagens
  • EP klasse 6 Verlaagde kevers tot 1600cc (injectie toegestaan)
  • Juniorbuggy’s tot 600cc klasse 5 volgens KNAF-reglement (bij voldoende aanmelding i.o.)
  • EP klasse 7 Motorfietsklasse tot 1350cc
  • EP klasse 8 Motorfietsklasse > 1350cc + auto motoren tot 1600cc
  • EP klasse 9 Sprintklasse tot 2000cc + dubbele motorfiets tot 1600cc
  • EP klasse 10 Superklasse boven 2000cc + dubbele motorfiets boven 1600 cc

Zaterdagprogramma
Op zaterdag rijden alle klassen drie keer op punten. De beste zes van klasse 1, 2 en 3 nemen het vervolgens tegen elkaar op in een Cuplauf. Hetzelfde geldt voor de beste acht van klasse 6 en 7. De derde Cuplauf wordt verreden door de beste zes van klasse 8, 9 en 10. Voor elke Cuplauf geldt dat de eerste acht een beker ontvangen en de eerste vijf prijzengeld.

Zaterdagavond wordt de avondcross verreden. Ook op deze wedstrijd is het KNAF-reglement van toepassing. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Zondagprogramma
Op zondag rijden alle klassen opnieuw drie keer op punten. Deze punten worden opgeteld bij de punten van zaterdag. Over het totaal van zes manches wordt, als de tijd het toelaat, per klasse de finale gereden. Als afsluiter van het weekend is er de grote Superfinale. Hierin nemen de beste drie van alle klassen (m.u.v. de Juniorenklassen) het tegen elkaar op in een finale over 20 ronden. Er is prijzengeld voor de beste acht rijders. Het overzicht van al het prijzengeld vind je door op deze link te klikken.

Het KNAF-reglement
Voor meer informatie over het KNAF reglement 2016, zie deze link.

Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws omtrent het evenement. Het genoemde is onder voorbehoud.