Onlangs heeft een overleg plaatsgevonden over de terugloop van deelname in de Regio- en Standaardklasse bij RAMO-wedstrijden, waarbij alle RAMO-verenigingen waren uitgenodigd. Het voorstel dat er lag – om over te stappen op een divisie V en een Divisie A en de huidige Regioklasse te laten vervallen – had een discussie op gang gebracht. Veel coureurs hebben via de enquête hun standpunten ingezonden en met deze kennis werd aan het overleg begonnen.

Uit het overleg is duidelijk gebleken dat men de Regioklasse wil behouden, dit gaven alle betrokken partijen aan. De Regioklasse is een opstapklasse en er is een groot budgetverschil met de Standaardklasse.

Wat betreft de Standaardklasse in het RAMO-kampioenschap was iedereen het erover eens dat het snelheidsverschil tussen voorwiel- en achterwielaangedreven auto’s te groot is. Het voorstel naar aanleiding van dit probleem – met daarin meegenomen de ingezonden meningen van de coureurs – is het volgende geworden. Dit voorstel is nog niet definitief (in september zal meer duidelijkheid volgen):

· Regioklasse V
· Divisie V
· Divisie A

Regioklasse V:

Deze klasse zal gaan rijden onder het huidige Juniorklasse reglement waarbij punt 7.7 zal worden gewijzigd in “de maximale cilinderinhoud mag niet meer dan 2000 cc bedragen”. Daarnaast zal de toevoeging worden: uitsluitend voorwielaangedreven auto’s.

Divisie V:

Volgens NK-reglement.

Divisie A:

Volgens NK-reglement (met aanvulling van de regioklasse achterwielaandrijvers).