Autocross Masters 24 & 25 juni 2023: Autocross Masters Terwolde

Volgend weekend is het weer zover. Zo’n 500 coureurs uit Nederland, Duitsland en België nemen het – op de lange kleibaan aan de Heegsestraat – tegen elkaar op. Ze strijden om punten in het internationale Autocross Masters kampioenschap.

Uniek
Autocrossvereniging TACO Terwolde organiseert een uniek evenement dat ieder jaar opnieuw duizenden bezoekers trekt. Voor bezoekers staat een tribune klaar met optimaal zicht op de baan en er is een grote feesttent voor hapjes, drankjes en een muzikaal avondprogramma. Nick van Middendorp, voorzitter TACO Terwolde: “Wat autocross uniek maakt, is de combinatie van professionaliteit en broederschap. Twee dingen die lang niet altijd samengaan, maar deze tak van autosport staat er bekend om. Het niveau op de baan is bijzonder hoog en ieder jaar worden weer nieuwe innovaties gedaan om hogere snelheden en een betere baanligging te behalen. Zelfs de grootste concurrenten in het kampioenschap, lenen elkaars materieel als dat nodig is en drinken ’s avonds samen een biertje. Elke autocrosser kijkt uit naar deze wedstrijd. De Terwoldse klei maakt het mogelijk een unieke en snelle baan neer te leggen. Dat maakt het zo mooi om dit evenement te organiseren.”

Vol programma
Het Autocross Masters evenement beslaat de volledige zaterdag en zondag. De coureurs rijden op zaterdag twee kwalificatiewedstrijden, waarna een dagfinale volgt. Zondagochtend volgt de derde kwalificatieronde, waarna degenen met de beste resultaten het tegen elkaar opnemen in halve finales en finales. De finale-uitslagen leveren punten op voor het Autocross Masters kampioenschap. Het weekend sluit op zondagavond af met een spektakelstuk: in de zogenoemde Superfinale nemen de snelste drie coureurs van elke klasse het tegen elkaar op in een wedstrijd over 20 ronden. Naast het kampioenschapsprogramma wordt op vrijdagavond een 2-uursrace verreden, waarin ongeveer 40 coureurs het tegen elkaar opnemen. Deze wedstrijd is onderdeel van de Dutch Endurance Cup. Het volledige programma is te vinden op onze website en Facebookpagina.

Praktische info

Entree: 15 euro per dag, kinderen tot 12 jaar gratis.

Adres: Heegsestraat, Terwolde.

Start van de wedstrijden: 8.30u (beide dagen).

DEC: vrijdagavond 23 juni, 19.00u t/m 21.00u.


Deel deze pagina op: