Lidmaatschap

TACO Terwolde is al jaren een groeiende vereniging. Daarnaast is de vereniging de laatste jaren flink aan het verjongen, voornamelijk door de opkomst van jeugdleden. Om de grote vereniging bij elkaar te kunnen houden, zijn er verschillende reglementen opgesteld. Voor rijders is een belangrijk punt hieruit de kleurindeling van de auto’s. Voor alle overige leden is een belangrijke verwachting het leveren van een bijdrage aan het jaarlijkse autocrossweekend.

Let op: tot nader order geldt een ledenstop. 

Kleurindeling

TACO Terwolde is sinds 2006 begonnen met de bekende rood-witte blokjes op de motorkap, om zich te onderscheiden van andere autocrossorganisaties die de kleuren rood en wit hanteren. De precieze indeling is als volgt:

  • op de voorklep of motorkap een diagonaal dambord in rood-witte blokjes. De precieze afmetingen staan de rijder vrij;
  • een TACO-sticker herkenbaar op de auto. Deze wordt in 3 kleuren geleverd, zodat de rijder de kleur kan kiezen die het beste bij de auto past;
  • de indeling op de zijkanten is vrij in de kleuren rood-wit.

Vrijwilligerswerk

Een vereniging kan niet bestaan zonder hulp van haar eigen leden. Dit betekent dat er naast de activiteiten vóór leden (de jaarlijkse feestavond en het autocrossweekend), ook verwacht wordt dat de leden een steentje bijdragen aan het organiseren van het jaarlijkse autocrossevenement. Dit hoeft geen grote investering te zijn, er zijn ook allerlei kleinere taken. Denk aan het ophalen van premies, opbouwen van het terrein, helpen aan de voorstart, broodjes smeren voor de baancommissarissen of het draaien van een kassadienst. Daarnaast is er ’s avonds na de wedstrijden en op de maandag na het autocrossweekend altijd voldoende afval op te ruimen.

Elk jaar is het weer een grote puzzel om alle taken te verdelen en hoe meer mensen er zijn, hoe makkelijker het wordt. Daarom verwachten wij van leden om zich aan te melden en te helpen.

Ledenvergadering

In principe is er elke maand een ledenvergadering. Hier wordt het nieuws besproken op het gebied van autocross (NK, Autocross Masters en RAMO) en de vereniging zelf. Ook worden er plannen gemaakt en knopen doorgehakt. Alle leden zijn van harte welkom bij deze vergaderingen aanwezig te zijn. De datum en locatie worden via de Facebook Ledenpagina aangekondigd en zijn terug te vinden in de notulen van de laatste vergadering. Ben je lid van TACO maar heb je nog geen wachtwoord ontvangen om de notulen te kunnen bekijken? Neem contact op!